zaterdag 7 september 2013

de eerste schoolweek


Beste lezers,

de eerste schoolweek zit er alweer op! Een week vol kennismakingen en indrukken. Iedereen begint zijn plekje te vinden in de vuurtoren. Er valt alvast vanalles te beleven en we hebben al tijd te kort gehad.
Zo maakten de nieuwe kleuters een octopus ipv een bloemblaadje waarmee ze blinkers kunnen verdienen in de loop van het schooljaar. Op de info-avond leg ik daarover meer uitleg. We maakten kennis met de nieuwe Nederlandse onderwijsassistente Tigran. We kregen op de eerste schooldag onze eerste turnles van juf Carine.
Donderdagmiddag hadden we een gesprekje over papierverspilling en de bomen. De bomen zorgen niet alleen voor papier maar ook veranderen ze vuile lucht in mooie lucht. Een thema dat onmiddellijk aansloeg. Volgende week doen we daarover verder. Alle info, boeken, CD, dvd,.. zijn welkom!
De papa van Febe, Geert, kwam vrijdag al wat uitleg geven over de verschillende bomen van de speelplaats en in het parkje. Sommige kinderen luisterden heel geboeid. 's Middags schilderden we voor het eerst dit schooljaar. Ook werd er een bomenspel gespeeld met Tigran.
Vrijdag hadden we onze eerste grote kring en er werd al volop gedanst en toneel gespeeld.
Het beloofd een boeiend jaar te worden,

veel kijkplezier,
vuurtorenwachter Els en haar matrozen ;-)





Tigran





de nieuwe poppenhoek is een succes!


ook in de toneelhoek is het druk!


Geert, de bomenspecialist!



















Een dood duivenkuiken...


Zoveel boomwortels!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten